Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Jedan od deset najboljih nefrologa u svijetu gost emisije Udri Muški

15. 04. 2016 - 08:17
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Radijsko-televizijski jutarnji program Udri Muški ovoga jutra dovodi u goste jednog od deset najboljih nefrologa u svijetu, čovjeka koji zahvaljujući Programu Otvorene mreže, spašava živote bh građana.

Pr. Rostaing je šef nefrološkog odjela Univerzitetsko-kliničkog centra u Genoblu. Pr. Rostaing diplomirao je nefrologiju na Medicinskom fakultetu u Toulouse-u 1988 godine. 1989. je diplomirao imunologiju na Univerzitetskoj medicinskoj školi Eks Marsej. Doktorirao je na Sveučilištu u Toulouse-u 2000 godine. 

Glavna područja istraživanja Pr. Rostainga uključuju virusne infekcije dijaliznih pacijenata, osobito infekcija hepatitisom C kod dijaliznih i transplantiranih pacijenata; citomegalovirusna infekcija nakon transplantacije bubrega i jetre, anemija nakon transplantacije bubrega i jetre, te farmakodinamički učinci imunosupresiva. Autor je i koautor oko 40 članaka i više od 200 naučnih radova. 

Pr. Rostaing je član nekoliko stručnih i znanstvenih organizacija, uključujući Francusko udruzenje za nefrologiju, Međunarodno udruženje za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju, Evropsko udruženje za transplantaciju, Američko nefrološko udruženje, te Američko udruženje za transplantaciju. Prof. Rostaing je proglašen jednim od 10 naboljih nefologa u svijetu (na listi se nalazilo 7 amerikanaca, jedan španac, jedan talijan i Pr. Rostaing).  Zadnje dodane

Preporučujemo