Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Jedan od deset najboljih nefrologa u svijetu gost emisije Udri Muški

15. 04. 2016 - 08:17
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Radijsko-televizijski jutarnji program Udri Muški ovoga jutra dovodi u goste jednog od deset najboljih nefrologa u svijetu, čovjeka koji zahvaljujući Programu Otvorene mreže, spašava živote bh građana.

Pr. Rostaing je šef nefrološkog odjela Univerzitetsko-kliničkog centra u Genoblu. Pr. Rostaing diplomirao je nefrologiju na Medicinskom fakultetu u Toulouse-u 1988 godine. 1989. je diplomirao imunologiju na Univerzitetskoj medicinskoj školi Eks Marsej. Doktorirao je na Sveučilištu u Toulouse-u 2000 godine. 

Glavna područja istraživanja Pr. Rostainga uključuju virusne infekcije dijaliznih pacijenata, osobito infekcija hepatitisom C kod dijaliznih i transplantiranih pacijenata; citomegalovirusna infekcija nakon transplantacije bubrega i jetre, anemija nakon transplantacije bubrega i jetre, te farmakodinamički učinci imunosupresiva. Autor je i koautor oko 40 članaka i više od 200 naučnih radova. 

Pr. Rostaing je član nekoliko stručnih i znanstvenih organizacija, uključujući Francusko udruzenje za nefrologiju, Međunarodno udruženje za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju, Evropsko udruženje za transplantaciju, Američko nefrološko udruženje, te Američko udruženje za transplantaciju. Prof. Rostaing je proglašen jednim od 10 naboljih nefologa u svijetu (na listi se nalazilo 7 amerikanaca, jedan španac, jedan talijan i Pr. Rostaing).  Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv