Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Dr. Fritz Diekmann sutra gost u emisiji Udri Muški

13. 04. 2016 - 11:53
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Tim francuskih ljekara se godinama unazad, kroz Program Otvorene mreže, bori za živote bh građana. Ovoga puta u posjeti Otvorenoj mreži, a sutra u emisiji Udri Muški, je Dr. Fritz Diekmann. 

Dr. Fritz Diekmann je nefrolog na Odjelu za nefrologiju i transplantaciju bubrega u Kliničkom centru Barcelona, osobito specijaliziran za program transplantacija bubrega sa živim donorima. 

Medicinsku obuku stekao je u Univerzitetskom kliničkom centru Šarite u Berlinu, Njemačka, te u  Kanu u Francuskoj i Galvestonu u Teksasu. Specijalizaciju je stekao na Odjelu za internu medicinu i nefrologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Šarite u Berlinu. 

Glavna tema njegovih istraživanja su klinička i eksperimentalna istraživanja hronične nefropatije alkografta, te imunosupresivne strategije nakon transplantacije bubrega, osobito u oblasti transplantacije sa živim donorima, sa istim ili različitim krvnim grupama. Član je velikog broja nefroloških i transplantacijskih društava. Trenutno radi i kao sekretar Evropske udruge za transplantaciju bubrega Evropskog društva za transplantaciju.

Emisiju "Udri Muški" Pink BH možete pratiti u terminu od 07 sati uživo i na portalu udrimuski.ba.

 

fritzdiekmannOM

* Potpisivanje ugovora između OTVORENE MREŽE i HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA Zadnje dodane

Preporučujemo