Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

STIŽE NAJVEĆA ZABAVA ZA DJECU: Gost u sutrašnjoj emisiji Udri Muški je Anee Cosse, kreatorica festivala za djecu

12. 04. 2016 - 12:59
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Out of Area

I ove godine najavljujemo zabavu za djecu u cijeloj Bosni i Hercegovini! U sutrašnjoj emisiji Udri Muški približićemo vam sve ono što mala raja može očekivati na novom putujućem Festivalu Futurea. Najbolji sagovornik je upravo kreatorica festivala Anee Cosse!

Nakon 11 godina podrške u održavanju Kids Festivala u Sarajevu, volonteri fondacije Out of Area vraćaju se tamo gdje su nekada i počeli. 

Fondacija Out of Area nakon višegodišnjeg učešća na Kids Festivalu pokreće novi festival za djecu pod nazivom Futurea. Ovaj festival ima za cilj da zabavi i educira djecu te da im pruži dan bez brige i pun radosti. Kreatori festivala su Anee Cosse, direktorica Out of Area fondacije i William Bos, vođa projekta Futurea.

Ove godine djeca će imati priliku da rade u radionici s bendom bubnjara-perkusionista, face painting, Malu Sirenu i sl. Organizatori očekuje da će im se u ovoj volonterskoj akciji pridružiti i mladi iz Mostara, Konjica, Fojnice i Zenice, a pomaže im i njihov partner CCPA. Svi imaju isti cilj - usrećiti djecu.

Festival Futurea 2016. odrzat će se u 4 grada BiH: 

28. 5.u Fojnicina otvorenom prostoru Zavoda Drin 
30. 5. u Zenici  u centru grada, pješačka zona
31. 5. u Mostaruu prostoru Univerziteta "Džemal Bijedić "Mostar
1.  6. u Konjicu  Fudbalski stadion

Ulaz je besplatan!


Ovogodišnji festival će biti podijeljen na četiri svijeta (Svijet sporta, Svijet mladih, Svijet mašte i magije i Svijet okeana), od kojih će svaki imati drugačiju temu. Svaki od četiri svijeta će sadržavati drugačije radionice za djecu koje će odgovarati svijetu u koji ulaze.

Od 2005. godine Kid's festival je konstantno rastao i bio je organizovan unutar Olimpijske dvorane Zetra gdje je vrhunac posjete znao biti i više od 40.000 djece iz cijele BiH. No, od 2012. godine broj djece koja dolaze na festival počeo se je smanjivati. Razlog je, kako su rekli Cosse i Bos, smanjenje budžeta za finansiranje prevoza djece.

 Zadnje dodane

Preporučujemo