Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Gostovanje Ammare Mistrić u emisiji Udri Muški

VIDEO

03. 03. 2016 - 16:13
|
|
by udrimuski.ba

Ammara Mistrić je mlada bh pjevačica. Muzikom se počela baviti još u djetinjstvu. Njen talent prepoznali su roditelji koji su je usmjeravali ka muzici. I nisu pogriješili. Ammara je danas obrazovana muzičarka koja svira klavir i odlično pjeva.

Prvi put u javnosti nastupila je 1996. godine na šlageru s pjesmom "Pahulj padajte". Njen glas i stav na sceni prepoznali su vrhunski muzičari s kojima danas sarađuje i s kojima se druži. Nakon osnovne škole, upisuje Srednju muzičku školu gdje završava klavir i solo pjevanje. Zahvaljujući tom obrazovanju u okviru kojeg je usavršila tehniku pjevanja počinje se baviti profesionalnim pjevanjem.

Nakon srednje škole upisuje Muzičku akademiju na kojoj provodi godinu dana, no svoje školovanje prekida zbog tragedije koja joj se tada dogodila (ubistvo brata Amara Mistrića, op.a.). No, nakon određenog vremena skupila je snage, oformila bend "Ammara i 4" i krenula sa nastupima. Svoju bol pretvorila je u pjesmu.
Svoj talenat Ammara je predstavila i u sedmoj sezoni takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“.

Crnokosa djevojka sada nastupa solo uz pratnju benda koji čine Ado Teskeredžić (bubnjevi), Sanin Lutvić (bass gitara), Mišo Ćirko (gitara) i Senko Salihbegović (klavijature). Žanr muzike koji preferira i pjeva na nastupima je pop-rock.

Do sada je objavila dvije pjesme: „Vrata snova“ i „U srce“.

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo