Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

SUTRA U UDRI MUŠKI: Gost u studiju visoki predstavnik u BiH Valenetin Inzko

03. 03. 2016 - 10:56
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Gost sutrašnje emisije Udri Muški je Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. Sa domaćinom u studiju dr Almirom Čehajićem, će razgovarati o mnogim temama ali akcenat će biti na ulasku Bosne i Hercegovine u EU. 

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko čestitao je bh. građanima nakon što je u Briselu zvanično predan zahtjev za članstvo BiH u Evropskoj uniji, nazivajući ovaj dan istorijskim.

- Iako ste uvijek bili Evropljani, danas ste napravili važan i simboličan korak ka danu kada ćete postati ravnopravni građani Evropske unije zajedno s pola milijarde vaših sugrađana Evropljana. Danas počinje važna etapa puta koji vodi ka postizanju ovog cilja - naveo je Inzko u saopćenju iz Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

Ocijenio je da sada predstoje mnoge važne šanse, ali i tranzicija i promjene, od kojih će neke biti teške, ali neophodne, te je istaknuo da je najvažnije da je pokazano opredjeljenje vlasti u BiH da rade napornije i sarađuju intenzivnije nego ikada do sada kako bi BiH poveli naprijed.

Emisiju možete pratiti na kanalu TV Pink BH, združenim radijskim stanicama radija City Sarajevo i OTVORENA MREŽA, kao i uživo na streamovima portala udrimuski.ba, od 07.00-09.30 sati.Zadnje dodane

Preporučujemo