Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: The Frajle na Djevičanskim ostrvima

25. 02. 2016 - 08:51
|
|
by udrimuski.ba

Marija Mirković, Jelena i Nevena Buča i Nataša Mihajlović udružile su svoje očaravajuće vokale, dvije akustične gitare, očigledno izvrstan ukus za kostimografiju i napravile najzanimljiviji muzički performans na aktuelnoj sceni.

The Frajle su ženski  akustični sastav iz Novog Sada. Od ljeta 2009. godine četiri članice benda su odlučile da udruže snage, svoje nevjerovane vokale i muzičke talente, što ih je za manje od godinu dana dovelo do nevjerovatnog uspjeha.

Porijeklo naziva benda je od njemačke riječi „fraulin“, što znači gospođica. Prema kritičarima i njihovim fanovim ime benda u potpunosti odgovara muzičkom stilu benda. Frajle su poznate po svom specifičnom načinu izvođenja, a u njihovim autorskim pjesmama se osjećaju elementi muzike zapada, istoka, sjevera ili juga.  Ove četiri dame uspjevaju sve to da ujedine u jedan muzički pravac tzv. „vojvođanski tango“.

Zanimljiv kako klupskoj tako i koncertnoj publici, ovaj oblik muzičkog nastupa osvojio je i: Aleksandru Radović, Zorana Kesića, Bajagu, Anu Stanić, itd. Na youtube- u postavljaju pet obrada koje za kratko vrijeme postaju najposjećeniji video zapisi u regionu. 

Osim njihovih sjajnih interpretacija, Frajle se ističu po svom sjajnom scenskom izgledu, frizurama, šminkom i kostimima koji izražavaju i ističu njihov ukus, ličnosti i individualnost. Svojim izvođenjem Frajle jednostavno oduševljavaju.

Pjesma "Menjam dane" koja je najavila novi album "B strana ljubavi" osvojila je publiku već na prvo slušanje, a za ovu pjesmu snimljen je i video spot. Međutim, ono što je posebno oduševilo fanove jeste pjesma „Sarajevo“.

Frajle su sinoć promovisale svoj novi album „B strana ljubavi“. Na albumu se nalazi sedam novih pjesama i dvije obrade te bonus track sa obradom pjesme "Štiklice" na španskom jeziku "Tacones" kao i izvedbom jedne nove autorske pjesme na francuskom jeziku.Zadnje dodane

Preporučujemo