Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: „Pravda Za Mahira. Stop vršnjačkom nasilju!!“

26. 01. 2016 - 08:37
|
|
by udrimuski.ba/fena
|
foto: udrimuski.ba

 

Na četrdeset dana od samoubistva 14-godišnjeg učenika Mahira Rakovca, u Sarajevu je „Šetnjom za Mahira“ obilježen ovaj datum, mirnim prolaskom njegovih roditelja i nekoliko hiljada građana od Trga djece Sarajeva do platoa ispred državnih institucija na Marin-dvoru.

Jedini transparent: „Pravda Za Mahira. Stop vršnjačkom nasilju!!!“ nosili su dječakova majka Alisa Mahmutović, poočim Dubravko Lovrenović,  Azra Mujkić, majka 11-godišnjeg učenika iz Zenice Haruna koji je prije 16 mjeseci također izgubio život, Mahirova drugarica iz školske klupe Amina Agić.

U studiju sa Almirom Čehajićem Batkom je Dubravko Lovrenović i Muamera Činjarević, Udruženje samohranih roditelja KS, Biljana Radulović, advokatica. 

Emisiju možete uživo pratiti na sreamovima našeg portala, klikom na Gledajte uživo: Radio u bojama.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda