Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: Muhamed Bikić i Almir Čehajić o inicijativi da se ulica zove po Ivici Osimu

15. 01. 2016 - 08:27
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Nakon što su stanovnici Graca pokrenuli peticiju, da se jedna ulica u ovom austrijskom gradu, zove po imenu legendarnog bh. fudbalskog stručnjaka Ivice Osima, novinar Muhamed Bikić, objavio je na FB sliku ulice u novosarajevskom naselju Hrasno, koja se proteže od nekadašnje Iskrine zgrade do Bosmalovog nebodera. 

Bikić razmišlja ovako: ''Mnogo je simbolike u ovoj ulici Švabinog djetinjstva, jer je nekada tu ulicu presijecala i pruga kojom je išao legendarni Ćiro, a koji je danas izložen (lokomotiva) na istočnoj tribini stadiona Grbavica. Na kraju krajeva, kada mogu Austrijanci, što ne možemo i mi da imamo ulicu legendarnog Ivice Osima i to za života, a ja na sve ovo gledam i vrlo emotivno, jer sam i ja rođen i prohodao u ovom prelijepom novosarajevskom naselju, gdje su živjeli mnogi istaknuti Bosanci i Hercegovci. Inače, mene kao čovjeka lično boli što nemamo ulicu legendarnog Mirze Delibašića, sportiste koji je osvojio sve što se može osvojiti. Ne smijemo zaboravljati naše legende!''

Najveći dio reakcija njih bar 99%, na Muhamedovu inicijativu da Švabino ime ponese jedna od sarajevskih ulica je pozitivan, a na nama svima je da doprinesemo što više, kako bi do realizacije došlo što je moguće prije. 

Emisiju uživo možete pratiti na video streamu našeg portala, klikom na Gledajte uživo: Radio u bojama.

udrimuskimuhamedbikicZadnje dodane

Preporučujemo