Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: Teatar za život

28. 12. 2015 - 09:15
|
|
by udrimuski.ba

Dino Drljević će večeras sa kolegama iz teatra Rajvosa, izvesti predstavu 'Bosanski lonac', a sredstva od prodatih ulaznica su namijenjena za transplantaciju dugogodišnjeg dijaliznog pacijenta, Muhameda Arnautovića.

Predstava „Bosanski lonac“ je autorsko djelo Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga, koji je više puta nagrađivan za komediografska i scenska ostvarenja. Izvrsna je ovo komedija koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama.

Predstava će biti igrana večeras i ima humanitarni karakter. Sredstva od prodatih ulaznica namjenjena su transplantaciji Muhameda Arnautovića. Muhamed Arnautović sedam godina ide na dijalizu, i korisnik je projekta OTVORENE MREŽE.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda