Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: 'Cult Band' nosi narukvice Never Give Up

24. 12. 2015 - 08:34
|

Sa Amrom i Darkom u studiju se nalaze momci iz 'Cult Band-a' koji su prvi kupili narukvice OTVORENE MREŽE 'Never Give Up', i dali podršku akciji za spašavanje života građana Bosne i Hercegovine. 

“Cult Band”, pop rock grupa iz Austrije, koju čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bass gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić, 24. decembra nastupit će pred sarajevskom publikom u kultnom sarajevskom Cinemas Clubu (Sloga).

Nakon Sarajeva, „Cult Band“ predstavit će se publici u Zenici 25. decembra u klubu Elite, te u Bihaću 26. decembra u klubu Element. To će ujedno biti prilika da publika uživo čuje njihove dvije pjesme “Ostavljam te” i “Na tvojim grudima”, za koje je tekst i muziku napisao Alen Lemešević, dok ih je producirao Mahir Sarihodžić, a snimane su u studiju “Longplay” u Sarajevu.
“Cult Band” nije novo ime na muzičkoj sceni. Bh. dijaspora, ali i publika u našoj zemlji imala je priliku uživati na njihovim energičnim svirkama. Muzika i svirka im je za sada samo hobi.
Priča o „Cult bandu“ počela je prije tri godine u tadašnjem “Cult Clubu”, gdje su imali prve svirke i po kojem su odlučili i nazvati grupu imenom koje danas nosi.

- Kao prijatelji i poznanici povezali smo se u tom klubu čiji vlasnik je bio naš pjevač Safet Srna. Namjera je bila da povremeno zasviramo u tom klubu, ali kasnije se sve otelo kontroli. Gosti su uživali u našem repertoaru i uskoro su uslijedili pozivi sa svih strana za nastupe, jako mnogo privatnih i poslovnih zabava. Nekako je sve počelo spontano, pa smo odlučili da taj naš rad podignemo na neki viši nivo i na kraju simbolično smo se nazvali „Cult Band“- otkriva basista grupe.
Za neke od članova Cult Banda Nova godina će biti radna.

- Cult Band neće nastupati za Novu godinu, dok će neki članovi raditi sa nekim drugim ekipama. Mi nismo bend koji isključivo mora raditi za praznike. Neki od nas praznike više vole provoditi u krugu porodice- kaže Agović.

 Zadnje dodane

Preporučujemo