Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: U studiju sa suprugom ambasadora Švedske u BiH, Norom Schiller

03. 12. 2015 - 08:30
|
|
by udrimuski.ba

Nora Schiller, supruga ambasadora Švedske u BiH i koordinator prošlogodišnjeg diplomatskog bazara ovoga jutra u emisiji Udri Muški će približiti pojedinosti najvećeg dobrotvornog događaja godine.

udrimuskinorashiller

U subotu 5. decembra u KSC Skenderija u Sarajevu će od 11 do 16 sati biti održan Diplomatski zimski bazar, tradicionalni zimski dobrotvorni događaj kojeg organiziraju članovi diplomatske zajednice koji djeluju u glavnom gradu BiH.

Ovo je drugi put da se Diplomatski zimski bazar održava u dvorani Mirza Delibašić, a zahvaljujući prošlogodišnjem uspjehu, očekuje se da će ovom izdanju Bazara prisustvovati još veći broj izlagača i posjetitelja.  

U organizaciji ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara učestvuje preko 35 ambasada i međunarodnih organizacija, a posjetitelji će zasigurno moći naći štošta zanimljivog na štandovima više od 85 izlagača. Po prvi put će na Bazaru učestvovati Ambasade Njemačke i Austrije

Cijena ulaza na Bazar bit će 5 KM, dok će tiket za instant tombolu, u sklopu koje će posjetitelji moći osvojiti veoma vrijedne nagrade, koštati 3 KM. Posjetitelji će imati priliku učestvovati na aukciji, te dati svoje ponude za veoma zanimljive eksponate. 

Sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara bit će namijenjena za pomoć četiri organizacije koje pomažu djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe  - kazala nam je Nora Schiller, jedna od članica organizacionog odbora ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara Sarajevo.Zadnje dodane

Preporučujemo