Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: Udruženje dijaliznih i transplantiranih pacijenata Kantona Sarajevo

Trenutno u programu

02. 12. 2015 - 08:23
|
|
by udrimuski.ba

Trenutno u emisiji Udri Muški, sa voditeljem i predsjednikom OTVORENE MREŽE, Almirom Čehajićem, se nalaze predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih pacijenata Kantona Sarajevo, kao i podpredsjednici Udruženja, Smail Kurtović i Mirsad Prašović.

udrimuski

Udruženje dijaliznih i transplantiranih pacijenata Kantona Sarajevo, osnovano je  u novembru ove godine, sa ciljem da skrenu pažnju javnosti na stanje u dijaliznim centrima širom države. Nepropisivanje terapije, zastarjeli dijalizni aparati, neuvođenje novih lijekova na esencijalne liste, samo se jedan dio priče kojom se u narednom periodu namjerava baviti Udruženje na čelu sa predsjednikom Amerom Bečićem, te potpredsjednicima Mirsadom Prašovićem i Smailom Kurtovićem.  Amer Bečić i Mirsad Prašović su na dijalizi od 2013 godine, dok je Smail Kurtović, na dijalizi od početka 2014 godine. Udruženje trenutno broji oko 30 članova, i svakodnevno se broj povećava.

Smail Kurtović je, shvativši da u našoj državi nema rješenja za njega, pristupio programu OTVORENE MREŽE, te je pregledan u Nici kod Dr. Elisabeth Cassuto kao kandidat za kadeveričnu transplantaciju.

udrimuskiZadnje dodane

Preporučujemo