Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

U sutrašnjoj emisiji Udri Muški gosti austrijska grupa 'Cult band'

25. 10. 2015 - 19:02
|
|
by udrimuski.ba

“Cult Band” je pop rock grupa osnovana prije tri godine u Austriji čiji članovi su iz BiH. Sutra će premijerno u okviru jutarnjeg programa Udri Muški, predstaviti spot za svoj drugi singl “Ostavljam te”. 

Pjesmu je producirao Mahir Sarihodžić i snimana je u studiju “Longplej” u Sarajevu, a autor teksta i muzike je Alen Lemešević, koji je radio i njihovu prvu pjesmu “Na tvojim grudima”.
Video za “Ostavljam te” nastajao je na nekoliko lokacija u austrijskom gradu Linz.

Za snimanje je bila zadužena ekipa “Flešbek” iz Austrije koja je odradila odličan posao. Režiju potpisuje Damir Barčić iz Beograda, dok je producent poznati bečki voditelj Robert Bogić. 

U spotu se kao glumica pojavljuje Alma Mehić, kreativna mlada djevojka iz Beča koja je do sada imala veoma zapažene foto šutinge za austrijske modne agencije. Video je slikovita priča pjesme i govori o rastanku ljubavnog para koji se više ne podnosi.

“Cult Band” čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bass gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić.

Nakon promocije novog spota u planu su nastupi u Austriji, Njemačkoj, Holandiji, Švicarskoj.

Također, prošlog mjeseca “Cult Band” nastupili su na spektakularnom koncertu naše muzičke zvijezde Zdravka Čolića u Tips Areni u Linzu, gdje su zagrijali publiku prije Čolinog izlaska na scenu.

cultbendizdravkocolic

 Zadnje dodane

Preporučujemo