Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Udri Muški: Španski tim ljekara u zvaničnoj posjeti OTVORENOJ MREŽI

23. 09. 2015 - 08:40
|
|
by udrimuski.ba

Ljekari iz tima Prof. Campistola, jednog od deset najboljih nefrologa na svijetu, iz Hospital Clinic de Barcelona, su stigli u prvu zvaničnu posjetu OTVORENOJ MREŽI, i donjeli novu nadu za pacijente u Bosni i Hercegovini.

Trenutno se u studiju sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE Dr. Almirom Čehajićem, nalaze Dr. Federico Oppenheimer (Direktor Kliničkog Instituta za nefrologiju i urologiju), Dr. Mireia Musquera (Urolog/Hirurg za transplantacije bubrega), Dr. Anna Vila (Šef Pedijatrijskog transplantološkog programa), i Dr. Fritz Dikeman (Urolog/Hirurg za transplantacije bubrega).

Ovom prilikom koje će se potpisati ugovor kojim se otvara još jedan vrhunski evropski transplantacioni centra za pacijente iz BiH, a koji dolaze iz Programa OTVORENE MREŽE.

Ovu posjetu će iskoristiti i da vide prve pacijente iz Programa OTVORENE MREŽE, a susrešće se i sa doktorima sa UKC-a Sarajevo sa odjela transplantologije, nefrologije i dijalize. U obilasku UKC-u Sarajevo pridružit će im se i Njegova Ekselencija Ambasador Kraljevine Španije u BiH koji je izrazio veliko interesovanje za posjetu španskog tima, ali i dao podršku ovakvoj vrsti suradnje.

Emisiju možete pratiti na kanalu TV Pink BH, na talasima radija City Sarajevo, radija OTVORENA MREŽA i združenim radijskim stanicama, kao i na portalu udrimuski.ba klikom na 'Gledaj uživo: Radio u bojama'.

batkospanskitimljekaraUMZadnje dodane

Preporučujemo