Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: Jutros u sarajevskom studiju dva prijatelja koja rade sjajan posao zajedno

22. 09. 2015 - 12:47
|
|
by udrimuski.ba

Šef transplantološkog i nefrološkog odjela francuske bolnice "Rangueil" u Toulouse-u i jedan od deset najboljih nefrologa na svijetu, Profesor Lionel Rostaing, ponovo je u Sarajevu i posjeti OTVORENOJ MREŽI i BiH. Ovaj put došao je da prisustvuje potpisivanju ugovora između OTVORENE MREŽE i jedne od najboljih španskih bolnica "HOSPITAL CLINIC DE BARCELONA" kojim se za pacijente iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE otvara još jedan vrhunski evropski transplantacioni centar.

Profesor Rostaing i Predsjednik OTVORENE MREŽE, Dr. Almir Čehajic Batko, nisu samo dvojica ljudi koji poslovno surađuju, nego su dva istinska prijatelja koja su zajedničkim entuzijazmom i vjerom da je sve moguće i da nikada ne treba odustati, stvorili jednu najljepšu priču na svijetu u kojoj su životi nekih bh. dijaliznih pacijenata promjenjeni zauvijek, a svojim radom i dalje snažno utiču na sve odgovorne, kao i na bh. građane, da svi zajedno radimo na ovoj priči koja je itekako važna za sve nas.

Važne su poruke danas otišle iz studija emisije "Udri muški", a tiču se svih nas. Svako od nas može biti donor ukoliko je zdrav nekome u našoj blizini kome je to potrebno, i ne moramo tom nekome biti srodnik, i ne moramo biti ista krvna grupa kao on. Važno je da se porodice u kojima postoje dijalizni pacijenti okrenu ka svojim bližnjima i pomognu im na način kako to dopušta vrhunska medicina koju nam donose francuski doktori iz tima Profesora Rostainga. Važno je da svi zajedno radimo na ovome.

Budite s nama i naredna dva dana i upoznajte i španski tim koji dolazi da pomogne priču o transplantacijama organa u BiH kako god je to moguće.

‪#udrimuski
#‎OTVORENAMREZA‬ 
‪#‎NeverGiveUp‬ 
‪#‎BatkoTeam‬ 
‪#‎transplantacijeorgana‬Preporučujemo