Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Španski tim ljekara sutra u emisiji Udri Muški

22. 09. 2015 - 11:23
|
|
by udrimuski.ba

Doktori koji će sutra biti gosti u emisiji „Udri muški“ su:
 
1. Dr. Federico Oppenheimer (Direktor Kliničkog Instituta za nefrologiju i urologiju)

2. Dr. Mireia Musquera (Urolog/Hirurg za transplantacije bubrega)

3. Dr. Anna Vila (Šef Pedijatrijskog transplantološkog programa), i

4. Dr. Fritz Dikeman (Urolog/Hirurg za transplantacije bubrega);

Svi oni su dio tima Prof. Campistola (jednog od 10 najboljih nefrologa na svijetu)  iz HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA ("HOSPITAL CLÍNIC") iz Barcelone.

 

U Sarajevo su stigli u prvu zvaničnu posjetu OTVORENOJ MREŽI prilikom koje će se potpisati ugovor između pomenutih, a kojim se otvara još jedan vrhunski evropski transplantacioni centra za pacijente iz BiH, a koji dolaze iz Programa OTVORENE MREŽE.

Ovu posjetu će iskoristiti i da vide prve pacijente iz Programa OTVORENE MREŽE, a susrešće se i sa doktorima sa UKC-a Sarajevo sa odjela transplantologije, nefrologije i dijalize. U obilasku UKC-u Sarajevo pridružit će im se i Njegova Ekselencija Ambasador Kraljevine Španije u BiH koji je izrazio veliko interesovanje za posjetu španskog tima, ali i dao podršku ovakvoj vrsti suradnje.

Emisiju od 07:00 sati možete pratiti na kanalu TV Pink BH, na talasima radija City Sarajevo, radija OTVORENA MREŽA i združenim radijskim stanicama, kao i na portalu udrimuski.ba klikom na 'Gledaj uživo: Radio u bojama'.Preporučujemo