Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Popularna komedija Ljupaf večras na sceni Kamernog Teatra 55

18. 06. 2015 - 14:34
|
|
by kamerniteatar55.ba
|
foto: kamerniteatar55.ba

Na sceni Kamernog teatra 55  večeras, 18.juna u 20.00  sati bit će izvedena popularna komedija LJUPAF, u kojoj su uloge ostvarili izuzetni mladi glumci Muhamed Hadžović, Moamer Kasumović i Zana Marijanović.

Predstavu LJUPAF na scenu Kamernog teatra je postavio američki glumac, reditelj i profesor Ronald Rand. Premijerno je izvedena u oktobru 2013.g., a do sada je već gostovala ne samo u Bosni Hercegovini nego i u teatrima u regiji, gdje ju je i kritika i publika toplo prihvatila. U ovoj sjajnoj komediji uloge su ostvarili Muhamed Hadžović

Moamer Kasumović i Zana Marjanović i svojom glumom u potpunosti ostvarili rediteljeve zamisli, koji za LJUPAF kaže:

“Volim se smijati, a Murray Schisgal je napisao veoma zabavan komad kojem se smijemo, s kojim se smijemo i oko kojeg se smijemo. Kakva blagodat!
Kako ova komedija, čija se radnja odvija 1960-tih godina u Brooklynu, u New Yorku, može danas dotaknuti naš život? Jednostavno: zato jer se svi mi volimo smijati i svi želimo osjetiti ljubav.Također, LJUPAF /LUV pokreće niz pitanja o životu: Šta je ljubav? Kako je naći? I kad je nađemo, kako je održati u životu u ovom svijetu koji ponekad izgleda potpuno okrenut naopačke?

Komedija Murraya Schisgala, LJUPAF/LUV, govori o ljudskim odnosima. Konkretno, riječ je o dvojici školskih prijatelja – neprilagođenom Harryju i materijalističkom oportunistu, Miltu –koji se ponovno susreću jednoga dana kada Milt spriječi Harryja u pokušaju da skoči sa bruklinskog mosta. Obojica pronalaze način da riješe vlastiti problem tako što jedan drugoga ponovno vrate u život, a Milt u Harryju vidi priliku da ostvari svoje planove. On želi ostaviti svoju ženu Ellen zbog druge,i namješta priliku da Harry upozna njegovu ženu. Kada se Harry i Ellen upoznaju, oni se „zaljube jedno u drugo“, ali ubrzo Ellen i Milt shvate da su ipak njih dvoje stvoreni jedno za drugo i oni se ponovno spajaju u njihovoj „ljupafi“.

Kada je komad premijerno izveden na Brodveju 1964. godine, svijet je bio mnogo drugačiji od današnjeg. Pa ipak, ljudi se nisu toliko izmijenili od tada. Još uvijek tražimo način kako da živimo jedni s drugima, da volimo jedni druge, da shvatimo smisao svijeta u kojem živimo.“

Ljupaf je premijerno izvedena u oktobru 2013.g., a do sada je vidjela ne samo sarajevska nego i publika u drugim bh gradovima i u zemljama regiona.

Stručni žiri 33. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu jednoglasno je odlučio dodijeliti nagradu Zani Marjanović, za ulogu Ellen u predstavi „Ljupaf“ Kamernog teatra 55, Sarajevo, što je još jedna potvrda kvaliteta predstave.

Ulaznice se mogu rezervisati na telefon po cijeni od 10 KM. Kamerni tetar 55 u junu studentima, penzionerima i grupama odobrava popust od 50%.Zadnje dodane

Starke – kratka istorija kultnih patika

Priča o ovim slavnim patikama datira iz 1908. godine kada je Markis Mils počeo da proizvodi cipele, koje su, za razliku od ostalih u tom periodu, sadržale veliki postotak gume. Na taj način je stvorena Converse Rubber Shoe kompanija, dok je Converse All Star zaživeo 1917.

Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara