Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Tina Maze pauzira godinu dana

07. 05. 2015 - 14:25
|
|
by Al Jazeera i agencije
|
foto: AJ/reuters

Slovenska takmičarka objavila kako će propustiti narednu sezonu Svjetskog kupa kako bi se odmorila.

Najbolja slovenska sportašica, dvostruka olimpijska pobjednica s Olimpijskih igara u Sočiju prošle godine, alpska skijašica Tina Maze (32) objavila je u četvrtak kako sljedeće sezone neće nastupati u Svjetskom kupu.

"Nakon 16 dugih i uspješnih sezona mislim da je mome tijelu potreban duži odmor. Uzet ću godinu dana odmora prije daljnje odluke. To ću vrijeme iskoristiti da završim studij", kazala je Maze, prenose agencije.

"Zahvaljujem svima na podršci tokom svih ovih godina i nadam se da razumijete i poštujete moju odluku", objavila je Maze.

Brojne medalje

Uz dva olimpijska zlata, Maze je osvojila i dva srebra na ZOI, a ima i četiri zlata i pet srebrnih medalja sa svjetskih prvenstava, a u sezoni 2012/13. osvojila je i naslov ukupne pobjednice u Svjetskom kupu.

Ukupno je ostvarila 26 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.

Prošle sezone Svjetskog kupa završila je na drugom mjestu, iza Austrijanke Anne Fenninger, i jedna je od šest skijašica u historiji koja je pobijedila u trkama svih pet alpskih disciplina.Zadnje dodane

Preporučujemo

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!