Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Težak pad Ammanna zasjenio posljednji dan Novogodišnje turneje

07. 01. 2015 - 09:45
|
|
by fena/udrimuski.ba
|
foto: avaz/AFP

Švicarac Simon Ammann doživio je težak pad u drugoj seriji posljednjeg dana takmičenja Novogodišnje skakaonice u Bischofshofenu nakon čega je prevezen u bolnicu.

Dvostruki olimpijski prvak je skočio 136 metara, a prilikom doskoka pao je na glavu nakon čega je izgubio svijest. Nakon ukazivanja prve pomoći, Ammann je prevezen u bolnicu, a njegovo trenutno stanje je stabilno.

„Simon je u stabilnom stanju. Može micati svim ekstremitetima“, rekao je glasnogovornik Švicarskog skijaškog saveza Christian Stahl.

U prvoj seriji Ammann je osvojio osmu poziciju.  

Ovaj pad dolazi samo dan nakon što je Američki skakač Nick Fairall doživio težak pad na jučerašnjim kvalifikacijama za današnje takmičenje. Amerikanac je nakon pada odvezen na hitnu operaciju, te se sada osjeća dobro.

„Radujem se odličnoj sezoni“, napisao je na Facebooku Fairall. Zadnje dodane

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere