Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Dilerima droge 17 godina i 10 mjeseci zatvora

07. 12. 2018 - 13:58
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Zoran Šavija (60), Muhamed Halilović zvani Pota (40) iz Banje Luke i Branko Milivojša (56) iz Prijedora osuđeni su u Okružnom sudu u Banjoj Luci na ukupno 17 godina i 10 mjeseci zatvora zbog trgovine narkoticima u predmetu „Piramida“.

Krivično djelo

Šavija je osuđen na osam godina, Halilović na šest i po, dok je Milivojša osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora. Njemu je u trogodišnju kaznu uračunata i ranija uvjetna presuda pretvorena u zatvorsku od osam mjeseci, jer je trgovinom narkotika nakon presude počinio novo krivično djelo.

U presudi se navodi da su trojica optuženih zajedno s više osoba prodavali drogu u Banjoj Luci i Mrkonjić-Gradu. Djelo je počinjeno u periodu od početka 2017. do 10. oktobra te godine, kada su i uhapšeni. Trgovali su heroinom, kokainom, marihuanom, ekstazijem, LSD-om i buprenorfinom. U zavisnosti od količine i vrste, drogu su prodavali po cijeni od 10 do 50 KM.

Ranije kazne

Akcija „Piramida“ provedena je u oktobru 2017. godine, a osim njih trojice, optužnicom je bilo obuhvaćeno još 12 osoba. Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, 10 optuženih je osuđeno na 13 godina i osam mjeseci zatvora.

Osuđeni su Milan Pičulin (35), Vedran Žolja (34), Edin Behremović (49), Miloš Dulić (37), Tihomir Novaković (43), Nedžad Bašić (36), Dalibor Mačak (37), Julija Halupa (25), Dragan Maksimović Žuti (39) i Dragan Stanišić Gagi (34). Postupak je ranije razdvojen u odnosu na Nebojšu Janjića i Ognjana Kokića iz Sarajeva, koji su nedavno osuđeni na po sedam godina zatvora.

Obavezno liječenje

Uz zatvorsku kaznu Muhamedu Haliloviću je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog liječenja zavisnosti od droge. Odlukom suda ta mjera će trajati dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, a najduže do tri godine.

TAGOVI:Zadnje dodane

Predložen pritvor za Nermina Rustempašića

U alkoholiziranom stanju automobilom u centru Novog Travnika usmrtio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te nanio teške tjelesne povrede trojici dječaka, priveden je u prostorije Kantonalnog tužilaštva Travnik

Preporučujemo

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

Ove srijede u Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, skoknuli smo do Mostara da vidimo šta će se dešavati na tribini o kulturi sjećanja, pronašli još jednu projekciju filma "Srbenka" u Sarajevu i razgovarali sa Berinom Tuzlićem