Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

89.000 policajaca širom Francuske će biti mobilizovano za sutrašnje proteste

07. 12. 2018 - 10:40
|
|
by udrimuski.ba / AA
|
foto: AP

Drastične mjere sigurnosti biće uvedene u dijelovima Pariza u subotu zbog najavljenih protesta protiv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove Vlade.

Pored 8.000 policajaca, koji će biti raspoređeni u glavnom gradu Francuske, pariski policijski inspektori identifikovali su 14 sektora visokog rizika koji će biti očišćeni.

Naime, meta demonstranata mogli bi biti ulični mobilijar i gradilišta, pa će zbog toga pariska policija ukloniti staklene kontejnere, ograde i građevinske mašine u identifikovanim sektorima visokog rizika, među kojima je avenija Champs-Elysees.

U cijeloj zemlji biće mobilizovano 89.000 policajaca, što je znatno više od 65.000 koliko ih je bilo na francuskim ulicama prošlog vikenda. Tada je preko 130 ljudi povrijeđeno i više od 400 uhapšeno u najgorim uličnim nemirima u Francuskoj u posljednjih nekoliko decenija.Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Saša Leskovac

Leskovac je objasnio da je zakonodavni okvir dosta dobar, ali da u praksi nema adekvatne zaštite žena žrtava nasilja u porodici jer nema novca