Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Uništena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata

06. 12. 2018 - 12:55
|
|
by udrimuski.ba/nezavisne.com
|
foto: nezavisne.com

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite i Policijske stanice Mostar Jug rano jutros su u mostarskom naselju Jasenica uspješno uklonili, transportovali i uništili avionsku bombu iz perioda Drugog svjetskog rata, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Portparol Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač izjavila je Srni da je bomba uništena u mjestu Bijela na magistralnom putu Mostar-Sarajevo na lokaciji predviđenoj za ove namjene.

"Juče je bomba onesposobljena, a danas trasportovana i uništena. Sve je prošlo u najboljem redu u skladu sa standardima i procedurama", dodala je Kovačeva.

Bomba je pronađena 1. decembra poslije odrona na mjestu gdje se eksploatiše šljunak, nakon što je skupa sa materijalom koji se odronio pala sa visine od oko četiri metra.

Bomba američke konstrukcije je bruto mase 238 kilograma, a eksplozivno punjenje teško je 121 kilogram.

TAGOVI:Zadnje dodane

Predložen pritvor za Nermina Rustempašića

U alkoholiziranom stanju automobilom u centru Novog Travnika usmrtio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te nanio teške tjelesne povrede trojici dječaka, priveden je u prostorije Kantonalnog tužilaštva Travnik

Preporučujemo

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

Ove srijede u Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, skoknuli smo do Mostara da vidimo šta će se dešavati na tribini o kulturi sjećanja, pronašli još jednu projekciju filma "Srbenka" u Sarajevu i razgovarali sa Berinom Tuzlićem