Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zastupnici SDP-a i PDP-a odbili primiti certifikate od članova CIK-a: Podnijet ćemo krivičnu prijavu protiv njih

06. 12. 2018 - 12:51
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: A. Durgut

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH danas je svečano uručenje certifikata poslanicima koji su osvojili mandate u Predstavničkom domu PSBiH na izborima 7. oktobra.

Zastupnici SDP-a Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez, Nada Mladina i Enver Bijedić, iako su u sali gdje se uručuju certifikati, nisu željeli izaći i preuzeti certifikate od članova CIK-a.

Kako je uoči početka uručivanja certifikata novinarima kazao Saša Magazinović, oni neće od članova Komisije, protiv koje, kako je kazao, "podnose krivičnu prijavu", uzimati certifikate.

On je kazao da je njihovo odbijanje da prime certifikate od članova CIK-a predstavlja izraz njihovog nezadovoljstva prema odnosu izborne administracije prema svim prigovorima o izbornoj krađi.

Magazinović je rekao, da je CIK prihvatio zahtjev za ponovnim brojanjem, današnji sastav Predstavničkog doma bio bi skroz drugačiji.

Iako su bili u sali, certifikate od članova CIK-a nisu preuzeli ni poslanici PDP-a Borislav Borenović i Mira Pekić.

Borislav Borenović kazao je da je najveća simbolika uručivanja certifikata u tome što desetak poslanika, među kojima su oni iz SDP-a i PDP-a, nisu htjeli primiti certifikate iz ruku članova CIK-a. On je kazao da je PDP na ovaj način htio iskazati svoje nezadovoljstvo odnosom CIK-a prema izbornim krađama i nizu prigovora koje je ta stranka uputila, a na koje se CIK nije obazirao.

Oni će taj dokument uzeti naknadno.   Zadnje dodane

Predložen pritvor za Nermina Rustempašića

U alkoholiziranom stanju automobilom u centru Novog Travnika usmrtio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te nanio teške tjelesne povrede trojici dječaka, priveden je u prostorije Kantonalnog tužilaštva Travnik

Preporučujemo

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

Ove srijede u Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, skoknuli smo do Mostara da vidimo šta će se dešavati na tribini o kulturi sjećanja, pronašli još jednu projekciju filma "Srbenka" u Sarajevu i razgovarali sa Berinom Tuzlićem