Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Na pijaci u Mostaru oduzete cigarete i duvan

06. 12. 2018 - 12:33
|
|
by udrimuski.ba/nezavisne.com
|
foto: nezavisne.com

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na pijaci u Mostaru oduzeli 4.156 kutija cigareta i 54 kilograma duvana.

Iz UIO je saopšteno da su službenici Regionalnog centra Mostar u saradnji sa pripadnicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona na pijaci u Vrapčićima privremeno oduzeli 4.156 kutija cigareta i 54 kilograma duvana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama Uprave.

"Cigarete i duvan privremeno su oduzeti, a s obzirom da su radnje počinjenog prekršaja okarakterisane kao krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, o njima će biti obaviješteno Tužilaštvo BiH", navedeno je u saopštenju.

Iz UIO je saopšteno da su u 2018. godini ovlašteni službenici Uprave oduzeli cigarete i duvan bez akciznih markica ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, utaje akciza, carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

TAGOVI:Zadnje dodane

Predložen pritvor za Nermina Rustempašića

U alkoholiziranom stanju automobilom u centru Novog Travnika usmrtio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te nanio teške tjelesne povrede trojici dječaka, priveden je u prostorije Kantonalnog tužilaštva Travnik

Preporučujemo

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

Ove srijede u Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, skoknuli smo do Mostara da vidimo šta će se dešavati na tribini o kulturi sjećanja, pronašli još jednu projekciju filma "Srbenka" u Sarajevu i razgovarali sa Berinom Tuzlićem