Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Todorić najavio politički angažman

06. 12. 2018 - 08:06
|
|
by udrimuski.ba / Fena
|
foto: ilustracija

On je uputio oštre kritike na račun hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i Vlade

Bivši vlasnik ''Agrokora'' Ivica Todorić, koji je nedavno pušten iz istražnog pritvora uz visoku garanciju, u srijedu je najavio da će se politički aktivirati te uputio oštre kritike na račun hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i Vlade.

- Danas, nakon dvije godine mandata, Vlade Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska je socijalno, društveno i ekonomski potpuno uništena, devastirana, imamo haos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, posljednji smo prema svim pokazateljima, na samome smo dnu - navodi Todorić na svom blogu.

Za svoj krivični progon ponavlja teze kako je riječ o otimačini ''Agrokora'', monstruoznom kriminalnom projektu neviđenom u historiji ovoga dijela EU te navodi kako je to najbolji primjer koruptivne, antinacionalne vlasti, koja je planski otela budućnost građanima RH i državu bacila na koljena.

Todorić ne navodi detalje kako se misli politički aktivirati, ali ističe kako se na to odlučio da bi promijenio "ovaj katastrofalan položaj Hrvatske", gledajući "ovu diktaturu kojom upravlja premijer Plenković, kojom nesmiljeno nanosi ogromne štete RH, građanima uništava domovinu i njenu budućnost".

Siguran je, kaže, da će "ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast jednostavno izbrisati".

TAGOVI:



Zadnje dodane

Ivanov: Nisam htio uvesti ratno stanje

Predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov negirao je da je 27. aprila prošle godine namjeravao da nasilje u makedonskom parlamentu iskorisiti za uvođenje ratnog stanja

Preporučujemo

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

Ove srijede u Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, skoknuli smo do Mostara da vidimo šta će se dešavati na tribini o kulturi sjećanja, pronašli još jednu projekciju filma "Srbenka" u Sarajevu i razgovarali sa Berinom Tuzlićem