Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Šteta u pariškim neredima iznosi milijune eura, izašle prve procjene

04. 12. 2018 - 07:51
|
|
by udrimuski.ba / index.hr
|
foto: EPA

PARIŠKA gradonačelnica Anne Hidalgo procijenila je štetu u nasilju tijekom prosvjeda Žutih prsluka u subotu u Parizu na 3 do 4 milijuna eura samo što se tiče gradske opreme, rekla je na kanalu France 3.

Ta procjena, još uvijek djelomična, ne obuhvaća trgovine ni Slavoluk pobjede, oštećen tijekom subotnjih demonstracija.

Od subote navečer djelatnici gradskih službi raščistili su 900 metara kubičnih otpada i više od 200 olupina zapaljenih automobila, rekla je Hidalgo.

Vatrogasci su prijavili ukupno 249 požara, gorjelo je 112 vozila, 130 komada komunalne imovine i šest zgrada.

Gradonačelnica je najavila da će se u četvrtak održati sastanak gradske uprave, države i udruga trgovaca i osiguravajućih kuća kako bi pomogli trgovcima "čiji su gubici golemi".

Nacionalni simbol Slavoluk pobjede vandaliziran je u subotu poslijepodne i bit će za javnost zatvoren nekoliko dana. Spomenik je oštećen, ispisani su grafiti, a informatička oprema je onesposobljena.

Prosvjedi u subotu bili su obilježeni nasiljem bez presedana s 412 privedenih osoba, što je rekordan broj u posljednjih nekoliko desetljeća, rekao je u nedjelju načelnik pariške policije Michel Delpuech.

TAGOVI:Zadnje dodane

Rođene prve genetički modificirane bebe otporne na HIV

Kineski naučnik He Đenkuej pod istragom je lokalnog odbora za medicinsku etiku, nakon što je objavljeno da su rođene dvije bebe s genetičkom modifikacijom. Istraga će utvrditi je li svojim eksperimentom prekršio zakone ili regulacije, nakon što je svijetom odjeknula vijest da je kineski naučnik, prvi put u historiji, uspio kreirati genetički modificirane bebe otporne na HIV, kojim su bili zaraženi njihovi očevi

Kako su gubitnici postali pobjednici

Dodatni porez na gorivo pokrenuo je jedne od najvećih protesta u Francuskoj, a na noge su se digli ljudi za koje kažu da su izvukli tanji kraj iz globalizacije. Na kraju je ispalo drugačije

Preporučujemo

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

Ove srijede u Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, skoknuli smo do Mostara da vidimo šta će se dešavati na tribini o kulturi sjećanja, pronašli još jednu projekciju filma "Srbenka" u Sarajevu i razgovarali sa Berinom Tuzlićem