Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Mediji: Ivanka Trump nova ambasadorica pri UN-u

11. 10. 2018 - 15:29
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: REUTERS/Carlos Barria

Američki mediji, među kojima i CNN, tvrde da bi predsjednik SAD-a Donald Trump na mjesto ambasadora pri Ujedinjenim nacijama mogao postaviti svoju kćerku Ivanku.

Trump je, odgovarajući na pitanja medija ispred Bijele Kuće već izjavio kako bi Ivanka bila "izuzetan izbor za tu poziciju", što je potvrdila i Nikki Haley, sada već bivša ambasadorica, koja je prije dva dana podnijela ostavku.

Trump, međutim, nije potvrdio da će njegova kćerka biti i imenovana, rekavši da bi u slučaju imenovanja Ivanke Trump bio optužen za nepotizam.

Podsjećamo, Haley je podnijela ostavku na mjesto ambasadora SAD-a u Ujedinjenim nacijama, a kao razlog svog povlačenja navela je umor.

"Nema to veze sa nepotizmom, ali ljudi koji je poznaju, znaju da bi Ivanka bila dinamitna, ali bi me optužili za nepotizam", zaključio je američki predsjednik.

TAGOVI:Zadnje dodane

Merkel: Naša tema je stvaranje veza u svijetu

Samit lidera Evrope i Azije u Briselu pokazao je da je oko dvije trećine svijeta posvećeno multilateralizmu i da priznaje prednosti slobodne trgovine, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel

Preporučujemo