Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Toni Bler: Šanse za drugi referendum o Brexitu su 50-50

11. 10. 2018 - 14:06
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Malo je toga jasno kako će peta ekonomija svijeta i moćni finansijski centar poslovati s EU nakon Brexita

Bivši britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) izjavio je da su šanse 50-50 za održavanje drugog referenduma o Brexitu, jer je malo vjerovatno da će premijerka Tereza Mej (Theresa May) osigurati većinu u parlamentu tokom glasanja o sporazumu o razlazu s EU.

- Šta god Brexit nudi danas, to će rezultirati značajnom ekonomskom štetom - izjavio je Bler, koji je obavljao premijersku dužnost od 1997. do 2007. godine.

- Još vjerujem kako je moguće da se Brexit zaustavi, mislim da nema većine u parlamentu za svaki prijedlog koji premijerka iznese - kazao je Bler, dodajući je on lično želio drugi referendum.

Manje od šest mjeseci uoči najavljenog britanskog napuštanja EU, malo je toga jasno kako će peta ekonomija svijeta i moćni finansijski centar poslovati s EU nakon Brexita. Mej pokušava postići dogovor na unutrašnjem planu, ali je neizvjesno hoće li biti odobren u britanskom parlamentu.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Završena sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu

Savjet bezbjednosti UN-a raspravljao je o Kosovu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je uplašen za budućnost srpskog naroda na Kosovu, ali i cijelog regiona. Hašim Tači je rekao da se ništa vanredno nije dogodilo prošle nedjelje i da je vojska trebalo da bude formirana i ranije...

Preporučujemo