Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Advokat zvijezde Juventusa: Ronaldo platio djevojci 326 hiljada eura za šutnju

11. 10. 2018 - 13:14
|
|
by udrimuski.ba / index.hr
|
foto: ilustracija

Sporazum ni u kom slučaju nije priznanje krivice

Kristijano Ronaldo (Cristiano) potpisao je vansudsku nagodbu s Ketrin Majorgom (Kathryn Mayorga), koja ga je optužila da ju je silovao u hotelu u Las Vegasu 2009. godine, potvrdio je njegov advokat.

- Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali taj sporazum ni u kojem slučaju nije priznanje krivice - rekao je Peter Kristijansen (Christiansen).

Advokat 33-godišnjeg nogometaša Juventusa kaže da je Portugalac pristao platiti 326 hiljada eura na nagovor svojih savjetnika.  

- To je napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog ugleda, stečenog zahvaljujući teškom radu, sportskim sposobnostima i primjerenom ponašanju. Nažalost, sada je uključen u parnicu koja je vrlo česta u Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je njegov advokat. 

Kristijansen tvrdi da je većina dokumenata koja je procurila u javnost o ovom slučaju lažirana. 

- Dokumenti koji, navodno, sadrže Ronaldove izjave o ovom slučaju su lažirani. Ukrali su ih hakeri, a zatim proslijedili medijima. Značajni dijelovi su promijenjeni ili potpuno izmišljeni - kaže Ronaldov advokat. 

Ronaldo tvrdi da su oboje željeli odnos do kojeg je došlo te se potom vratili u noćni klub u kojem su zajedno proveli još nekoliko sati.

Portugalski mediji navode da je Real, koji je tog ljeta doveo Ronalda i učinio ga najskupljim nogometašem u historiji, natjerao Portugalca da se nagodi s hostesom koja ga je optužila za silovanje.Zadnje dodane

Preporučujemo