Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Rakitić: Luka Modrić je zasluženo najbolji igrač na svijetu

06. 09. 2018 - 11:23
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: twitter

Zajedno u reprezentaciji Hrvatske 11 godina

Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača prošle sezone po izboru UEFA-e. Međutim, njegov izbor u svijetu nogometa izazvao je dosta kritika. Prvo je reagirao agent Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je smatrao da je igra na Svjetskom prvenstvu zasjenila učinak koji su igrači poput Ronalda prikazivali cijelu sezonu.

S druge strane, Ivan Rakitić smatra kako je Modrić najbolji igrač na svijetu, a da su njegovi kritičari ljubomorni.

- On je ove godine najbolji igrač na svijetu. Potpuno zasluženo. To je nešto jedinstveno, svi mi, Hrvati, jako smo ponosni na ono što je napravio. Dao Bog da osvoji još ovu nagradu koja je preostala, jer je Luka apsolutno zaslužuje - rekao je Rakitić.

On je izuzetno ponosan na svog reprezentativnog saigrača.

- Oni koji su ljubomorni na Luku, neka umru u toj svojoj ljubomori. Ja sam na Luku izuzetno ponosan i jednako sam sretan i zadovoljan kao da ja osvajam sve te nagrade. Zajedno smo u reprezentaciji 11 godina, prošli smo puno toga zajedno, volim ga kao brata. Sretan sam što je i Luka ostao u reprezentaciji, ne znam šta bi bilo da je on odlučio drukčije, ne znam kakva bi bila moja odluka. S njim u reprezentaciji je sve drukčije, uvjeren sam da obojica možemo Hrvatskoj dati još jako puno - zaključio je Rakitić.



Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu