Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Srušio se spasilački helikopter u Japanu

10. 08. 2018 - 11:51
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Spasilački helikopter u kojem se nalazilo devet osoba srušio se tokom leta u planinskom području u centralnom Japanu, saopćili su zvaničnici.

Kadrove olupine helikoptera u prefekturi Gunma objavila je japanska televizija, a službenici japanske mornarice pregledaju mjesto nesreće.

Zvaničnik japanskog ministarstva odbrane rekao je da je u blizini mjesta nesreće pronađeno osmero ljudi, ali da njihovo stanje nije poznato, javio je AFP.

Helikopter Zvono 412 napustio je bazu ranije danas da bi se iz zraka izvršilo nadgledanje planinarskih staza između prefektura Gunma i Nagano.

Lokalni zvaničnik Hiroši Jošida izjavio je da se helikopter nije vratio po rasporedu i da je izgubio kontakt s kontrolom zračnog saobraćaja.

Među putnicima u helikopteru bili su zvaničnici za upravljanje katastrofama i vatrogasci.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je srušeni helikopter isti onaj koji je nešto ranije jutros izgubio kontakt s kontrolom zračnog saobraćaja.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Pjesma "Miris ljubavi" posvećena Bajramu

Grupa muzičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja priprema veliki muzičko-scenski spektakl “Most”, udružila se u kreiranju novog pothvata - pjesme posvećene Bajramu