Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Srušio se spasilački helikopter u Japanu

10. 08. 2018 - 11:51
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Spasilački helikopter u kojem se nalazilo devet osoba srušio se tokom leta u planinskom području u centralnom Japanu, saopćili su zvaničnici.

Kadrove olupine helikoptera u prefekturi Gunma objavila je japanska televizija, a službenici japanske mornarice pregledaju mjesto nesreće.

Zvaničnik japanskog ministarstva odbrane rekao je da je u blizini mjesta nesreće pronađeno osmero ljudi, ali da njihovo stanje nije poznato, javio je AFP.

Helikopter Zvono 412 napustio je bazu ranije danas da bi se iz zraka izvršilo nadgledanje planinarskih staza između prefektura Gunma i Nagano.

Lokalni zvaničnik Hiroši Jošida izjavio je da se helikopter nije vratio po rasporedu i da je izgubio kontakt s kontrolom zračnog saobraćaja.

Među putnicima u helikopteru bili su zvaničnici za upravljanje katastrofama i vatrogasci.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je srušeni helikopter isti onaj koji je nešto ranije jutros izgubio kontakt s kontrolom zračnog saobraćaja.

 Zadnje dodane

Sagrada Familia nema građevinsku dozvolu

Bazilika Sagrada Familia u Barceloni, jedna od najpoznatijih građevina u Španjolskoj, morat će platiti 41 milijun dolara gradskim vlastima nakon što je objavljeno da taj objekt već više od 130 godina nema građevinsku dozvolu.

Preporučujemo