Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

12. 07. 2018 - 11:36
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Nepoznati počinioci su tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum opljačkali stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića, i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Haris ef. je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22.45. U stanu su ispreturane sve stvari.

Ukradeni su mu televizor, mobitel i dječija kolica. Još nije u mogućnosti utvrditi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

- Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da ga pljačkaju. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati - kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji, koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

- Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi je bar neko uputio izvinjenje što je to tako, čini mi se bilo bi mi lakše -  kaže ef. Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.
 U Medžlisu IZ Mostar suzdržali su se od komentara, izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinioce.

 Zadnje dodane

Udes na glavnoj saobraćajnici na Dobrinji

U sarajevskom naselju Dobrinja jutros je došlo do udesa na glavnoj saobraćajnici, u ulici Bulevar Mimar Sinana, pri čemu je pričinjena velika materijalna šteta na automobilu marke Suzuki

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu