Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

12. 07. 2018 - 11:36
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Nepoznati počinioci su tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum opljačkali stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića, i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Haris ef. je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22.45. U stanu su ispreturane sve stvari.

Ukradeni su mu televizor, mobitel i dječija kolica. Još nije u mogućnosti utvrditi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

- Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da ga pljačkaju. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati - kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji, koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

- Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi je bar neko uputio izvinjenje što je to tako, čini mi se bilo bi mi lakše -  kaže ef. Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.
 U Medžlisu IZ Mostar suzdržali su se od komentara, izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinioce.

 Zadnje dodane

Globalni indeks mira za 2018: BiH najlošija u regionu

Prema Globalnom indeksu mira, koji je objavio Institut za ekonomiju i mir u SAD, BiH se ove godine našla na 89. mjestu, od ukupno 163. zemlje, i nazadovala je za pet mjesta u odnosu na prošlu godinu, a prema mišljenju stručnjaka, razlog ovome je unutrašnja nestabilnost zemlje

Preporučujemo