Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Žedna vjeverica popila cijelu bocu vode od turista

10. 06. 2018 - 08:58
|
|
by udrimuski.ba / avaz
|
foto: prtscr / video

Na paklenoj vrućini u Grand Canyonu, snalažljiva vjeverica došla je do vode na pomalo neuobičajen način - zamolila je turiste da joj daju da popije iz njihove boce.

Pol Kamps (Paul Camps) nedavno je s djevojkom posjetio američki nacionalni park Grand Canyon, koji se nalazi u saveznoj državi Arizoni. Dok se par na plus trideset stepeni Celzijusa divio ljepotama prirode prišla im je vjeverica i počela se čudno ponašati.

- Pratila nas je u stopu i počela podizati šapice kao da želi da je podignemo. Dao sam curi da pridrži bocu vode da ja pronađem telefon i fotografiram je, a vjeverica se zatim okrenula prema njoj i nastavila podizati šape- - ispričao je Camps.

Paru je vrlo brzo postalo jasno što želi. Kamps je otvorio bocu s vodom i ponudio vjevericu, a ona ju je, pridržavajući grlo boce šapicama, gotovo cijelu ispraznila.

Uprava Nacionalnog parka Grand Canyon inače savjetuje turistima da se drže sigurne udaljenosti od divljih životinja, što je u slučaju vjeverica, oko 15 metara. Ako im se previše približite, postoji opasnost da će vas ugristi ili izgrebati, piše Daily Mail. 

 Zadnje dodane

Kolika je idealna razlika među djecom

Kada roditi drugo ili treće dijete? Stručnjaci smatraju da idealna razlika u godinama između svakog pojedinog djeteta ne treba biti veća od pet godina

Preporučujemo