Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Opasni islamista pobjegao iz bolnice i vreba sa slobode

16. 05. 2018 - 13:59
|
|
by novosti.rs/udrimuski.ba
|
foto: agencije

Francuska je u strahu od danas kada je iz bolnice pobjegao opasni radikalni islamista, koji bi svakog trena mogao izvršiti napad. Antoni Pondaven (21) je iskoristio priliku da se dokopa slobode kada je iz zatvorske ćelije bio odveden na ljekarski pregled.

Utekao je u trenutku kada je izlazio iz zatvorskog vozila. Jedan od stražara ga je uspio za trenutak uhvatiti i oboriti na zemlju, ali mu je pošlo za rukom da se izvuče i nastavi bijeg. U bijegu su mu pomagala dvojica saučesnika, koja su ga napolju čekala u automobilu.

Zatvoren u Brestu zbog višestrukih krađa automobila, bjegunac je istovremeno bio zaveden u kartoteku "S", s imenima osoba koje su se radikalizirale i predstavljaju potencijalnu opasnost po javnu sigurnost. Navodi se da je Pondaven od malih nogu bio problematičan, a da je sada dosta opasan.

Sociolozi i stručnjaci za terorizam ističu da se u francuskim zatvorima često stvara pogodna klima za daljnju radikalizaciju u kontaktu zatvorenika s uhapšenim najtvrđim islamistima.Preporučujemo

Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa