Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Opasni islamista pobjegao iz bolnice i vreba sa slobode

16. 05. 2018 - 13:59
|
|
by novosti.rs/udrimuski.ba
|
foto: agencije

Francuska je u strahu od danas kada je iz bolnice pobjegao opasni radikalni islamista, koji bi svakog trena mogao izvršiti napad. Antoni Pondaven (21) je iskoristio priliku da se dokopa slobode kada je iz zatvorske ćelije bio odveden na ljekarski pregled.

Utekao je u trenutku kada je izlazio iz zatvorskog vozila. Jedan od stražara ga je uspio za trenutak uhvatiti i oboriti na zemlju, ali mu je pošlo za rukom da se izvuče i nastavi bijeg. U bijegu su mu pomagala dvojica saučesnika, koja su ga napolju čekala u automobilu.

Zatvoren u Brestu zbog višestrukih krađa automobila, bjegunac je istovremeno bio zaveden u kartoteku "S", s imenima osoba koje su se radikalizirale i predstavljaju potencijalnu opasnost po javnu sigurnost. Navodi se da je Pondaven od malih nogu bio problematičan, a da je sada dosta opasan.

Sociolozi i stručnjaci za terorizam ističu da se u francuskim zatvorima često stvara pogodna klima za daljnju radikalizaciju u kontaktu zatvorenika s uhapšenim najtvrđim islamistima.Zadnje dodane

Princ Haary: Otkrivena tajna crnog prstena

Nakon što je u ponedjeljak potvrđeno da britanski princ Harry i njegova supruga Meghan očekuju svoje prvo dijete, javnost više nego ikad prije prati baš svaki njihov korak

Preporučujemo