Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Haos u jednom od najopasnijih američkih zatvora, ubijena sedmorica zatvorenika

16. 04. 2018 - 15:18
|
|
by udrimuski.ba / index.hr
|
foto: index.hr

Više tučnjava izbilo je u jednom od najopasnijih američkih zatvora u Južnoj Karolini pri čemu su najmanje sedmorica zatvorenika ubijena, a najmanje 17 ih je povrijeđeno, potvrdili su iz tog zatvora.

Sigurnost u Lee zatvoru uspostavljena je tek osam sati nakon što je izbilo više tučnjava u tri zgrade u nedjelju navečer, rekao je portparol zatvora Džef Tejlon (Jeff Taillon), a prenosi "Fox News". Incident je počeo oko 19.15 sati, a situacija je dovedena pod kontrolu u tri sata u noći.

Svi zatvorski čuvari i policajci koji su intervenirali nepovrijeđeni su nakon incidenta, a policajci pomažu zatvorskoj službi u istrazi.
Hitne službe više okruga Južne Karoline intervenirale su u zatvoru, a lokalni mediji javili su da je pozvan i lokalni mrtvozornik.

Zatvor Lee bio je poprište više slučajeva nasilja u posljednje vrijeme. U martu je zatvorenik držao čuvara za taoca, a u februaru je jedan zatvorenik ubio drugoga u tučnjavi.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Erdogan: Evropo - treseš se

Protesti pokreta "Žuti prsluci" ukazali su na propalu evropsku demokratiju, ljudska prava i slobodu, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan

Preporučujemo

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

Ove srijede u Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, skoknuli smo do Mostara da vidimo šta će se dešavati na tribini o kulturi sjećanja, pronašli još jednu projekciju filma "Srbenka" u Sarajevu i razgovarali sa Berinom Tuzlićem