Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Đorđe Balašević o Draženu Ričlu: "Jedan dječak koji mi je bio drag"

12. 03. 2018 - 15:17
|
|
by udrimuski.ba / buka
|
foto: Buka

U novembru 1986. godine Đorđe Balašević održao je koncert u sarajevskoj Zetri i pjesmu "Slovenska" posvetio preminulom članu Crvene jabuke Draženu Ričlu.

"Živeo je u vašem gradu jedan dečak koji mi je bio drag... Do nekog susreta koji nam ne gine u nekom drugom filmu, dozvolite, kao što je običaj kod mene u ulici, da samo zapalim sveću", rekao je tada Balašević.

Podsjetimo, tragedija koju je "Crvena jabuka" doživjela prije 30 godina, na samom početku karijere, i dalje daje težak ukus nekim od najvećih hitova.

Momci su planirali svoju prvu turneju koja je trebalo da počne u Mostaru 18. septembra 1986. Bend nikad nije stigao na taj koncert.

Na putu ka Mostaru kod Jablanice, trojica članova grupe imala su stravičnu saobraćajnu nesreću. Aljoša Buha poginuo je na licu mjesta, a Ričl je preminuo nekoliko dana kasnije na VMA u Beogradu.Zadnje dodane

Svjetski, a naše!

Amira Medunjanin rođena je 23. aprila 1972. godine u Sarajevu. Od 2001. u braku je s Bekimom Medunjaninom

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu