Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

PROGRAM TRANSPLANTACIJA OM: Još jedna uspješna transplantacija, prijatelj Adin donirao bubreg prijatelju Nedžadu

01. 03. 2018 - 18:35
|
|
by udrimuski.ba/otvorenamreza
|
foto: otvorenamreza

U Grenoblu, u bolnici "Michallon" u okviru C.H.U. Grenoble, francuski tom profesora Rostaing, završio je danas još jednu uspješnu transplantaciju bubrega.

Ovog puta dva prijatelja u glavnim ulogama, Adin Dizdarević donirao je bubreg Nedžadu Smailbegoviću iz Jelaha. U intenzivnoj njezi bolnice u Grenoblu prije nekoliko minuta izvedeni su iz operacionih sala i probuđeni iz anestezija jedan pored drugoga.

"Nedžade, kad će nas raditi", pitao je Adin.

"Adine prijatelju, mi smo urađeni, gotovo je", rekao mu je Nedžad.

otvorenamrezaadinnedzad

adinnedzadom

Prema riječima koordinatora OTVORENE MREŽE iz Grenobla, Svendija Zubovića, ovo je bila zaista super uspješna transplantacija. Riječi hirurga, kako nam javlja Svendi, bile su "kad bi sve transplantacije bile kao ova".

Nedžad je dugo godina na dijalizi i ovo je bio dan na koji je dugo čekao. Već mu je jedan prijatelj prije ovoga želio biti donor, ali nakon ocjena francuskih ljekara zdravstveno stanje mu to nije dozvoljavalo.Zadnje dodane

Preporučujemo

Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa