Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Crna Gora: Konstantan napredak u suzbijanju korupcije

23. 02. 2018 - 07:27
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Crna Gora je u izvještaju "Transparency Internationala" za prošlu godinu poboljšala indeks percepcije korupcije koji iznosi 46, što je do sada najbolja ocjena u godišnjim izvještajima te organizacije, saopćila je Agencija za sprječavanje korupcije.

U najnovijem izvještaju Crna Gora je zauzela 64. mjesto, kao i 2016. godine, kada je indeks bio 45, navodi se u saopćenju.

Crna Gora je u posljednjih nekoliko godina napravila veliki napredak i bolji indeks percepcije korupcije pokazatelj je konstantnog napretka u suzbijanju te pojave.

U saopćenju se navodi da je Crna Gora u odnosu na zemlje regiona u novom izvještaju bolje rangirana u odnosu na Srbiju 77. mjesto, indeks 41, Albanija i BiH dijele 91. mjesto, indeks 38, a Makedonija zauzima 107. mjesto, indeks 35.

avaz.ba

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu

Govornica: Saša Leskovac

Leskovac je objasnio da je zakonodavni okvir dosta dobar, ali da u praksi nema adekvatne zaštite žena žrtava nasilja u porodici jer nema novca