Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Zdravko Čolić: Da nisam muzičar, bio bih jednako uspješan fudbalski golman

21. 02. 2018 - 08:20
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screnshot

Zdravko Čolić, miljenik žena svih generacija kazao je kako bi, da nije postao veliki muzički umjetnik, bio jednako uspješan fudbalski golman. Na promociji dokumentarnog filma o legendarnom Draganu Džajiću u Beogradu među zvanicama bio je i Čola, kojem je fudbal bio prva ljubav, a i dan danas ga bez izuzetka prati.

– Ja sam, ustvari, navijač FK Željezničar iz Sarajeva, a volim i Crvenu zvezdu, koju pratim i podržavam još od čuvene 1991. godine i Barija, kada smo se kao navijači Željezničara priključili evropskim i svjetskim uspjesima ovog kluba. A onda je ta ljubav ostala i do danas – kazao je Zdravko za Blic sport.

No, ipak se Čola opredijelio za muziku.

– Dugo sam bio na klackalici sporta i muzike. Bavio sam se atletikom, disciplinama kao što su sprint, skok udalj i štafeta, svojevremeno sam bio i na juniorskom prvenstvu sa 16 godina, a aktivno sam se bavio i fudbalom kao golman mog voljenog kluba Željezničara. To je bilo vrijeme kada sam učio da sviram gitaru i kada je moj učitelj gitare, čika Ivan Barić, dolazio kod nas u kuću u Sarajevo da mi drži časove. Sjećam se da sam ja bio na terenu i da je moj brat dotrčao do mene i samo mi rekao: “Došao je čika Barić”. To je značilo da moram da napustim vrlo važan fudbalski meč. Tu sam se lomio da li da idem ili ne, ali sam na kraju pognute glave otišao kući i to je značilo da sam se na neki način tada već opredijelio za muziku. To je bila sudbinska stvar – kazao je Zdravko Čolić.

 Zadnje dodane

Svjetski, a naše!

Amira Medunjanin rođena je 23. aprila 1972. godine u Sarajevu. Od 2001. u braku je s Bekimom Medunjaninom

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu