Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mimo Šahinpašić se vraća kući i jedva čeka da vidi svoje cure

19. 02. 2018 - 14:00
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Kako javlja OTVORENA MREŽA, naš prijatelj i novinar Mimo Šahinpašić stiže u Sarajevo u srijedu iz Grenobla, Francuska. Na sarajevski aerodrom sletiće u 12 sati i 45 minuta, let iz Minhena. To su ta vrata SARAJEVSKOG aerodroma koja spajaju ljude, kako često kaže predsjednik OTVORENE MREŽE, dr. Almir Čehajić Batko.

Mimo je uspješno retransplantiran 1. februara ove godine u jednoj od najizazovnijih retransplantacija bubrega (kojeg mu je donirao Nedžad Nećko Omerspahić ) koje je francuski tim prof. Lionela Rostainga izveo posljednjih godina. Izuzetno zahtjevan bio je i postupak deimunizacije gdje je Šahinpašić imao čak rekordnih 17 sesija deimunizacije.

„Doslovno smo mu isprali krv. I sam Bog je bio uz nas u ovoj retransplantaciji“, rekao je prof. Rostaing.

„Ono što mislimo, to se na kraju i desi, samo treba vjerovati u ono što mislimo, presretan sam“, rekao je Batko.

Nakon posljednjih provjera i saniranja manje komplikacije koja se naknadno pojavila, Mimo se vraća na zadovoljstvo cjelokupnog francuskog tima.

Mimo se zahvalio svima koji su mu pomogli, svima koji su brinuli, pisali mu, nudili pomoć, a najviše je bio sretan nakon današnje posljednje kontrole na kojoj su mu francuski ljekari poručili „Šahinpasic, možeš za Sarajevo“.

"Jedva čekam da vidim svoje cure – kćerkicu Noru, suprugu Dajanu, prijatelje. To je jedino što mi fali", ponovio je Mimo iz Grenobla stotinu puta.

Team OTVORENE MREŽE!

batkomimoUM2

 

 



Zadnje dodane

OTVORENA MREŽA: Mimo prebačen u Grenoble

Kako nam javljaju koordinatori OTVORENE MREŽE, koji se nalaze u Francuskoj, došlo je do malih vaskulanih problema po pitanju zdravstvenog stanja našeg kolege i novinara Mime Šahinpašića

Preporučujemo

Srđan Puhalo: Zašto Bursaću nema ko da piše?

Vidim opet ti smeta Banjaluka, jer se ne raduje tvome uspjehu. Pa nije Dragane Banjaluka ulagala u tebe da bi se sa tobom radovala, a ni nisi Banjalučanin, već si šljego iz neke grmečke pripizdine da Banjalučane izvodiš na pravi put