Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Albanski princ želio bi postati kralj Albanije i Kosova

19. 02. 2018 - 14:45
|
|
by udrimuski.ba / agencije
|
foto: ilustracija

Albanski princ Leka ocijenio je da jedinstvo Albanije i Kosova, za koje se zalaže albanski premijer Edi Rama, može da se postigne samo pod krunom.

Kako prenosi makedonska agencija MIA, Leka je na društvenim mrežama napisao da "ujedinjavanje Albanije i Kosova, dvije države s jednom nacijom, treba da se postigne vraćanjem monarhiije".

- Nacionalno objedinjavanje bilo je i bit će san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao smjelost da to artikulira. To se ostvaruje kraljevskom krunom u dvije države kao simbolom tog jedinstva - napisao je albanski princ.

Leka je istaknuo da bi to bila logika stvarne stabilnosti, tradicije i istinskog prosperiteta kako ukazuju uspješni primjeri najrazvijenijih zemalja Zapada.

Premijer Albanije Edi Rama jučer je u Prištini rekao da će "Albanija i Kosovo imati zajedničku vanjsku politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije".

- Zašto da nemaju čak i jednog predsjednika kao simbol nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne sigurnosne politike - dodao je Rama na sjednici kosovskog parlamenta povodom 10. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu

Govornica: Saša Leskovac

Leskovac je objasnio da je zakonodavni okvir dosta dobar, ali da u praksi nema adekvatne zaštite žena žrtava nasilja u porodici jer nema novca