Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Albanski princ želio bi postati kralj Albanije i Kosova

19. 02. 2018 - 14:45
|
|
by udrimuski.ba / agencije
|
foto: ilustracija

Albanski princ Leka ocijenio je da jedinstvo Albanije i Kosova, za koje se zalaže albanski premijer Edi Rama, može da se postigne samo pod krunom.

Kako prenosi makedonska agencija MIA, Leka je na društvenim mrežama napisao da "ujedinjavanje Albanije i Kosova, dvije države s jednom nacijom, treba da se postigne vraćanjem monarhiije".

- Nacionalno objedinjavanje bilo je i bit će san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao smjelost da to artikulira. To se ostvaruje kraljevskom krunom u dvije države kao simbolom tog jedinstva - napisao je albanski princ.

Leka je istaknuo da bi to bila logika stvarne stabilnosti, tradicije i istinskog prosperiteta kako ukazuju uspješni primjeri najrazvijenijih zemalja Zapada.

Premijer Albanije Edi Rama jučer je u Prištini rekao da će "Albanija i Kosovo imati zajedničku vanjsku politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije".

- Zašto da nemaju čak i jednog predsjednika kao simbol nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne sigurnosne politike - dodao je Rama na sjednici kosovskog parlamenta povodom 10. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

 Zadnje dodane

Hrvatska: Borba s poplavama se nastavlja, Sava na 928 cm

Na području oko Jasenovca Sava je dosegnula najviši vodostaj u povijesti - iznosio je 928 cm u utorak u 6 ujutro. Dosadašnji rekord, iz 1970. godine iznosio je 907 cm. Na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava i kod Jasenovca i u Lekeniku, gdje raste vodostaj Kupe

Preporučujemo

Srđan Puhalo: Zašto Bursaću nema ko da piše?

Vidim opet ti smeta Banjaluka, jer se ne raduje tvome uspjehu. Pa nije Dragane Banjaluka ulagala u tebe da bi se sa tobom radovala, a ni nisi Banjalučanin, već si šljego iz neke grmečke pripizdine da Banjalučane izvodiš na pravi put