Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nestašica lopata

17. 02. 2018 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba/buka/Adisa M.M.
|
foto: udrimuski.ba

Nije nestašica lopata što je pao snijeg, već zbog insana što lopatama uzimaju. Oni bi tim lopatama sve za sebe nagrnuli, a jada boga što ostane na kašikicu davali. Da kako mogu kad se zalopataju i dušu bi ti uzeli.

Al' ne mogu.

Život ti možda mogu uzeti, ali dušu nikada. Jer ona njima ne pripada.

Takvi nikad ništa neće ni imati sve i da sam daješ, bez da otimaju.

A ti sine imaš sve. I nema niko na ovom dunjaluku da nema ništa. Nije imanje samo u tim stvarima što ih okom vidiš. Najbogatije su stvari skrivene. I da ti sve dunjalučke stvari uzmu, ti opet si bogat. Možda nemaš u tom šlajpeku što ga nosiš, al imaš ispod njedara tu u svojoj duši. Iz nje uvijek se lijepa riječ može uputiti, sa njom se tuga može podijeliti, uz nju se svemu i svakome možeš obradovati i nasmijati. I koliko god je daješ nikada je izgubiti nećeš niti prazna može ko taj šlajpek ostati.

Zato poslušaj me sine moj, ti daji. Uvijek i svakome. Jer ako ne daješ znači da nemaš šta dati. A imaš, da se nikada ne možeš nadavati.

I halali im ako ti ne uzvrate. Nije to do tebe već do njih je.

Tako se insan jedino prepoznaje i pamti.
 

 Zadnje dodane

Fikreta Čamur: Radovi učenika osnovne škole Avdo Smajlović

Na kraju školske godine, dok učenici brinu o prosjeku ocjena, a nastavnici procjenjuju njihovo stečeno znanje, profesorica maternjeg jezika iz sarajevske Osnovne škole Avdo Smajlović, Fikreta Čamur je odabrala i portalu Udru muški dostavila nekoliko radova svojih učenika...

U džamiji Al-Aksa namaz klanjalo 90.000 vjernika

Muslimani širom Evrope i drugih dijelova svijeta danas obilježavaju Ramazanski bajram, a vjernici su jutros ispunili džamije u brojnim gradovima kako bi zajednički klanjali bajram-namaz i jedni drugima čestitali jedan od najvećih muslimanskih blagdana

Preporučujemo