Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Helem nejse predstavio novu pjesmu i spot

14. 02. 2018 - 10:36
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Helem Nejse

Dvadeset prvo stoljeće je vrijeme novih tehnologija, pametnih telefona i indolentnih ljudi koji provode najmanje 38 sati dnevno skrolajući njuzfidove društvenih mreža, ističu u popularnoj grupi Helem nejse i dodaju da društvo zaokupljeno skrolanjem, ignoriše svoje prijatelje, porodicu, partnere i problem ovisnosti od koje bolujemo.

Poznato je da se širom svijeta otvaraju klinike za odvikavanje od mobitela, a to je samo jedan od dokaza do kojeg se nivoa razvila ova vrsta ovisnosti.

Upravo o tome govori nova pjesma grupe Helem nejse.

Reditelj spota Irfan Avdić htio je na komičan način kroz prizmu claymotion horora baviti se temom ovisnosti o tehnologiji i društvenm mrežama.

"Biramo smajli umjesto osmijeha, koristimo tipkovnicu umjesto usta, društveno smo umreženi, a socijalno isključeni", izjavio je Avdić.

Muziku i aranžman za novu pjesmu radio je Toshi Domaćin, a tekst su napisali Čika Gagara i Stihomir Klepić. Mix & Mastering je radio Haris Saračević iz Periskop Records, a režiju potpisuje Irfan Avdić, a animaciju Irfan Avdić i Skender Đikoli.

Kamera je djelo Farisa Avdića, a dizajn i izradu lutaka radio je Skender Đikoli. Spot je montirao Irfan Avdić u produkciji Helem nejsea.Zadnje dodane

Hibrid predstavlja novi video spot za pjesmu OPET SE NADAM

Opet se nadam je novi singl Hibrida koji je ujedno i jedna od najavnih pjesama za njegov predstojeći album. Miješajući ražličite žanrove i instrumente, Hibrid još jednom pravi neobičnu fuziju koju posvećuje nadanju. Pjesma je realizovana u saradnji sa Belmom Zvizdić i Čovjekolikim Reperom (vokali), te Nađom Čardžić (saksofon)

Preporučujemo