Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Helem nejse predstavio novu pjesmu i spot

14. 02. 2018 - 10:36
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Helem Nejse

Dvadeset prvo stoljeće je vrijeme novih tehnologija, pametnih telefona i indolentnih ljudi koji provode najmanje 38 sati dnevno skrolajući njuzfidove društvenih mreža, ističu u popularnoj grupi Helem nejse i dodaju da društvo zaokupljeno skrolanjem, ignoriše svoje prijatelje, porodicu, partnere i problem ovisnosti od koje bolujemo.

Poznato je da se širom svijeta otvaraju klinike za odvikavanje od mobitela, a to je samo jedan od dokaza do kojeg se nivoa razvila ova vrsta ovisnosti.

Upravo o tome govori nova pjesma grupe Helem nejse.

Reditelj spota Irfan Avdić htio je na komičan način kroz prizmu claymotion horora baviti se temom ovisnosti o tehnologiji i društvenm mrežama.

"Biramo smajli umjesto osmijeha, koristimo tipkovnicu umjesto usta, društveno smo umreženi, a socijalno isključeni", izjavio je Avdić.

Muziku i aranžman za novu pjesmu radio je Toshi Domaćin, a tekst su napisali Čika Gagara i Stihomir Klepić. Mix & Mastering je radio Haris Saračević iz Periskop Records, a režiju potpisuje Irfan Avdić, a animaciju Irfan Avdić i Skender Đikoli.

Kamera je djelo Farisa Avdića, a dizajn i izradu lutaka radio je Skender Đikoli. Spot je montirao Irfan Avdić u produkciji Helem nejsea.Zadnje dodane

Svjetski, a naše!

Amira Medunjanin rođena je 23. aprila 1972. godine u Sarajevu. Od 2001. u braku je s Bekimom Medunjaninom

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu

Govornica: Saša Leskovac

Leskovac je objasnio da je zakonodavni okvir dosta dobar, ali da u praksi nema adekvatne zaštite žena žrtava nasilja u porodici jer nema novca