Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Helem nejse predstavio novu pjesmu i spot

14. 02. 2018 - 10:36
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Helem Nejse

Dvadeset prvo stoljeće je vrijeme novih tehnologija, pametnih telefona i indolentnih ljudi koji provode najmanje 38 sati dnevno skrolajući njuzfidove društvenih mreža, ističu u popularnoj grupi Helem nejse i dodaju da društvo zaokupljeno skrolanjem, ignoriše svoje prijatelje, porodicu, partnere i problem ovisnosti od koje bolujemo.

Poznato je da se širom svijeta otvaraju klinike za odvikavanje od mobitela, a to je samo jedan od dokaza do kojeg se nivoa razvila ova vrsta ovisnosti.

Upravo o tome govori nova pjesma grupe Helem nejse.

Reditelj spota Irfan Avdić htio je na komičan način kroz prizmu claymotion horora baviti se temom ovisnosti o tehnologiji i društvenm mrežama.

"Biramo smajli umjesto osmijeha, koristimo tipkovnicu umjesto usta, društveno smo umreženi, a socijalno isključeni", izjavio je Avdić.

Muziku i aranžman za novu pjesmu radio je Toshi Domaćin, a tekst su napisali Čika Gagara i Stihomir Klepić. Mix & Mastering je radio Haris Saračević iz Periskop Records, a režiju potpisuje Irfan Avdić, a animaciju Irfan Avdić i Skender Đikoli.

Kamera je djelo Farisa Avdića, a dizajn i izradu lutaka radio je Skender Đikoli. Spot je montirao Irfan Avdić u produkciji Helem nejsea.Zadnje dodane

Kako je nastala poznata Oliverova "Cesarica"

" Nju sam "oteo" Vinku Coci. Došao sam kod Zdenka Runjića i pitao bi li ja mogao snimiti tu pjesmu, a on mi kaže – ne možeš, to je za Cocu. Pitam ga ja – je l` zna Coce već za tu pjesmu? – ne zna kaže, a ja ću na to – onda mi je daj, neće Coce nikada znati da je bila njegova", istakao je Oliver

Preporučujemo

Srđan Puhalo: Zašto Bursaću nema ko da piše?

Vidim opet ti smeta Banjaluka, jer se ne raduje tvome uspjehu. Pa nije Dragane Banjaluka ulagala u tebe da bi se sa tobom radovala, a ni nisi Banjalučanin, već si šljego iz neke grmečke pripizdine da Banjalučane izvodiš na pravi put