Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nebojša Glogovac sahranjen u Aleji zaslužnih građana

12. 02. 2018 - 15:45
|
|
by udrimuski.ba / AA
|
foto: Tanjug/Zoran Žestć

Više hiljada ljudi danas je odalo poštu glumcu Nebojši Glogovcu, koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahrani su prisustvovali mnogobrojni prijatelji, kolege i poštovaoci glumca. Opelo je služeno u kapeli Svetog Nikole na Novom groblju, gde su okupljeni izražavali saučešće porodici.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je čitajući opelo da je "Nebojša video da zemlja nije za njega i zato Bog uzima najbolje od nas". Sahrani su prisustvovali glumci Nikola Đuričko, njegovi prijatelji sa klase Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković, Zoran Cvijanović, Nele Karajlić, Branimir Brstina i Nikola Kojo, reditelji Radoš Bajić i Emir Kusturica, kao i Jagoš Marković...

Na sahranu su došli i političari među kojima funkcioneri Demokratske stranke Dragan Šutanovac i Branislav Lečić i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Antić i član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i drugi... Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, ali je djetinjstvo proveo u Pančevu.

Fakultet dramskih umetnosti upisao je 1990. godine. Dobitnik je Zlatne arene u Puli. Glumio je u mnogim filmovima i pozorišnim predstavama, među kojim "Hadersfild", "Razbijeni krčag", "Šine", "Hamlet", "Ustav republike Hrvatske", "Bumerang", "Ubistvo s predumišljajem", "Klopka"...

 Zadnje dodane

Preporučujemo