Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Adnan Hamidović Frenkie: Energični reper

05. 02. 2018 - 07:57
|
|
by udrimuski.ba / avaz

FM Jam ekipa Frenkie, Indigo i Kontra preksinoć su u Domu mladih održali fenomenalan koncert i tako počeli s regionalnom turnejom u okviru koje promoviraju novi album pod nazivom „Egzil“.   

Adnana Hamidovića alias Frenkieja mnogobrojna publika srdačno je dočekala, a nezaboravnu atmosferu dugo će pamtiti. Nastupom u Domu mladih pokazali su da hip-hop u našoj zemlji nije zaboravljan te da ima još mnogo onih koji ga vole.

Novi album nezaustavljivog trojca s pravom je za kratko vrijeme postigao veliki uspjeh. Sljedeći koncert je 9. februara u tuzlanskom klubu „Palma“.

Frenkie je rođen 31. maja 1982. u Bijeljini, gdje je živio do 1992. godine. Nakon što je počeo rat, s porodicom se preselio u Njemačku, gdje je živio do 1998. godine.

Prve korake u hip-hopu napravio je upravo u Njemačkoj, gdje se i susreo s ovom vrstom muzike. Tamo je napisao i prve tekstove koji su tada bili na njemačkom jeziku. Jedne prilike je izjavio da je njemački hip-hop dosta utjecao na njegov današnji stil repanja.Zadnje dodane

Poslušajte kako zvuči Hibrid Live iz Historijskog muzeja

Sarajevski producent Hibrid u suradnji sa gitaristom Adnanom Salihovićem predstavio je publici zanimnjiv video izvedbe dvije nove pjesme. Video je sniman u bašti Historijskog Muzeja BiH, sa univerzalnom porukom "Drop beats, not bombs"

Preporučujemo