Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

POBJEDA: Novinar Mimo Šahinpašić uspješno retransplantiran

01. 02. 2018 - 14:29
|
|
by udrimuski.ba / dr. Almir Čehajić
|
foto: udrimuski.ba

Grenoble / OTVORENA MREŽA s ponosom objavljuje, novinar Mimo Šahinpašić uspješno retransplantiran.

Kako OTVORENA MREŽA objavljuje prije nekoliko minuta, u francuskom kliničkom centru Grenobleu, poznati novinar Mimo Šahinpašić je uspješno retransplantiran.

Ovo je bila jedna od veoma složenih, teških i iscrpljujućih transplantacija bubrega koja je po ocjeni francuskog tima ljekara protekla dobro.

Ono čega smo se pribojavali cijelo vrijeme, zbog teškog zdravstvenog stanja našeg kolege i novinara  Mime Šahinpašića, se desilo sinoć, kada je zdravstveno stanje bilo izuzetno teško i gotovo kritično.

Mimo je proveo i preživio jedan od najtežih dana svog života i bila je ozbiljno ugrožena i sama transplantacija. Konzilijarni tim ljekara francuske klinike u Grenobleu na čelu sa prof.dr. Lionelom Rostangom je donio odluku da se transplantacija izvede i tako je retransplantacija urađena danas u ranim jutarnjim satima. U kontaktu predsjednika OTVORENE MREŽE dr. Almira Čehajića Batka sa koordinatorom OTVORENE MREŽE Irmom Koljom, potvrđeno je da je Mimo došao svijesti i da su svi zdravstveni parametri u najboljem redu.

neckoirma

OTVORENA MREŽA objavljuje i da je eksplantacija bubrega protekla u najboljem redu i da je Mimin donor Nedžad Omerspahić, HEROJ, koji je Mimi spasio život, odlično i pod nadzorom francuskih ljekara.

nedzadomerspahicirmakoljamimotransplantacija

Zbog komplikovanog zdravstvenog stanja našeg kolege uoči same transplantacije, Mimo će nakon retransplantacije biti podvrgnut intenzivnom liječenju i bit će pod nadzorom cijelog francuskog tima ljekara i koordinatora OTVORENE MREŽE.

Team OTVORENE MREŽEZadnje dodane

Preporučujemo