Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Mimo Šahinpašić i GRENOBLSKI DERBI

23. 01. 2018 - 07:54
|
|
by udrimuski.ba / N.V.
|
foto: udrimuski.ba

Iako je još prije samo tri dana, sve izgledalo kao nemoguća misija, zahvaljujući primjeni najnovije tehnologije u transplantacionoj medicini, naš prijatelj, dugogodišnji novinar i vatreni navijač FK Željezničar, Mimo Šahinpašić, trenutno u jednoj od najmodernijih evropskih pa i svjetskih klinika, završava poslednje pripreme za operativni zahvat, retransplantacije bubrega.

U dresu voljenog kluba, umjesto na Grbavici, ovog puta u Grenoblu, Mimo se sprema za odlučujući meč i svoju životnu pobjedu. Iako je njegovo srce, najvjerovatnije plavo, njegova krv je ipak bordo boje, koju mnogo voli i naš drug Nećko, zakleti navijač Sarajeva.

U organizaciji OTVORENE MREŽE, njih dvojica će zajedno, 01.februara, istrčati na teren francuskog kliničkog centra i pobijediti. Iako su sve dosadašnje utakmice, posmatarali sa suprotnih strana stadiona, u ovom derbiju života, odlučili su da stanu na centar. Treba istaći i to da je Nećko, prethodno obavio transplantaciju rožnjače, kako bi svijet gledao drugim očima.

Mimozeljovac

U ovom derbiju neće biti poraženog, a Mimo i Nećko će nakon utakmice, mimo svih pravila, umjesto dresova, razmijeniti bubrege. Njihov izbornik, čuveni francuski ljekar Lionel Rostang, je više nego ikada siguran u pobjedu.  Uz prednost domaćeg terena, iskoristiće kaže odlučnost i čvrstu riješenost dvojice glavnih aduta. Neke se utakmice dobijaju na juriš, siguran je selektor Rostang.

Pred nama je Grenoblski derbi, a bordo – plavi junaci će ovjenčani pobjedom, otvoriti novo poglavlje u životu dva kluba, sa jednim zajedničkim srcem ili bubregom svejedno. ‘’Najvažnije je da se igra i pobjeđuje!’’, kažu u OTVORENOJ MREŽI.

Batko i Mimo - humanitarna utakmica za Alena Maslu

Stadion Koševo: Humanitarna utakmica za Alena Maslu - Batko i MimoZadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu

Govornica: Saša Leskovac

Leskovac je objasnio da je zakonodavni okvir dosta dobar, ali da u praksi nema adekvatne zaštite žena žrtava nasilja u porodici jer nema novca