Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prodavačica dobila otkaz jer je sedmogodišnjoj djevojčici otkrila istinu o Djeda Mrazu

10. 01. 2018 - 11:54
|
|
by udrimuski.ba / avaz
|
foto: avaz

Prodavačica u Španiji dobila je otkaz, jer je djetetu kupca otkrila istinu o Djeda Mrazu. Sud je odlučio da se ona ipak neće vratiti na posao.

Sud u Santa Kruz de Tenerifeu odlučio je da je otkaz pomoćnici u prodavnici bio opravdan. Time je odbio njenu žalbu na otkaz uručen uoči Božića 2015.

Izbezumljena djevojčica

Radeći u sektoru za prodaju nakita i satova u robnoj kući "El Corte Ingles", ona je ocu i njegovoj sedmogodišnjoj kćerki sugerirala da odu u drugi dio prodavnice kako bi majka mogla na miru da kupi božićne poklone.

Djevojčica je bila "izbezumljena" spoznajom da božićne poklone kupuju njeni roditelji, koji su i sami ostali u čudu zbog njene izjave, piše u obrazloženju presude.

I prije tog incidenta prodavačica  se nekoliko puta ponašala neprimjereno svojoj profesiji, rečeno je na sudu.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu

Govornica: Saša Leskovac

Leskovac je objasnio da je zakonodavni okvir dosta dobar, ali da u praksi nema adekvatne zaštite žena žrtava nasilja u porodici jer nema novca