Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Finska: Otvoren ledeni hotel posvećen popularnoj seriji "Igra prijestolja"

09. 01. 2018 - 15:26
|
|
by udrimuski.ba / avaz
|
foto: instagram

Ovo će se naročito svidjeti ljubiteljima popularne serije "Game of Thrones" (Igra prijestolja).

Naime, u Laplandu u Finskoj je otvoren hotel koji je u potpunosti posvećen tematici ove serije. Hotel je izgrađen od snijega i leda, a smješten je u naselju Kittilä koje se nalazi 200 kilometara iznad Arktičkog kruga i 90 minuta od Helsinkija.

Ova ledena palača sastoji se od 24 sobe, a od toga su deset apartmani za goste koji odluče boraviti tokom noći.

U svakoj sobi nalazi se ledena skulptura iz pomenute serije koja je nastala na osnovu knjige serija Georgea RR Martina "Song of Ice and Fire".

Hotel su dizajnirali profesionalni kipari iz cijelog svijeta. Temperatura iznosi oko pet stepeni ispod nule pa su gostima osigurane tople vreće za spavanje.

Iako je preporučljivo da zbog ledenih uvjeta gosti ne ostaju duže od jedne noći, za one koji žele produžiti svoj boravak u SnowVillageu osigurane su tople kabine.

Selo je svaki dan otvoreno za posjetioce i ima kino, kapelu, arktički bar i restoran sa zamrznutim namještajem.

Ulaz u snježno selo je 18 dolara, a početna cijena sobe je 200 dolara. Hotel će, zbog vremenskih uslova, biti otvoren do 8. aprila.

 

Zadnje dodane

Poučna priča: KAKO JE VRIJEDAN MRAV DOBIO OTKAZ?

Jednom davno, živio je sretan i vrijedan Mrav, koji je svakog dana dolazio prvi na posao. Bio je vrijedan. Veseo. Jednom riječju, bio je sretan dok je radio. Pjevušio je vesele pjesmice, a rezultati njegovog rada su bili odlični...