Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Poput Ajnštajna: Najinteligentnije holivudske zvijezde

08. 01. 2018 - 13:31
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba

kutcherdamontarantino

Američki glumci Ešton Kučer (Ashton Kutcher) i Met Dejmon (Matt Damon), kao i filmski reditelj Kventin Tarantino (Quentin), imaju isti koeficijent inteligencije kao teorijski fizičari Albert Ajnštajn (Einstein) i Stiven Hoking (Stephen Hawking).  

I dok, recimo, Tarantino nikada nije završio ni srednju školu, jer je shvatio da je školovanje uzaludno, te se zaposlio u bioskopu gdje je pokazivao ljudima put do njihovih sjedišta, Met Dejmon je pohađao Harvard, ali ga zbog glume nije završio.

Dejmon je prijedlog za scenario filma "Dobri Vil Hanting", nagrađen Oskarom za scenario, napisao na času engleskog jezika.

portmankidmanstone

Na Harvardu je studirala i glumica Natali Portman (Natalie) i to psihologiju, a na fakultetu je radila i kao istraživač.

Njena dva rada objavljena su u u naučnim časopisima.

Glumica ima koeficijent inteligencije 140 i tečno govori pet jezika. 

kudrowshakiramartin

Među holivudskim zvijezdama koje imaju visok koeficijent inteligencije, odnosno iznad 130, su i Nikol Kidman (Nicole), Šeron Stoun (Sharon Stone), Lisa Kudrou (Kudrow), glumci Stiv Martin (Steve) i Džejms Franko (James Franco), kao i pevačica Šakira (Shakira).  

Stiv Martin je pohađao filozofiju na Kalifornijskom državnom univerzitetu.

Glumac, čiji je koeficijent inteligencije 142, sanjao je da postane profesor, ali sve se promijenilo kada se prebacio na Univerzitet u Kaliforniji (UCLA), gdje je odabrao smjer pozorište.  

jamesfrancoZadnje dodane

Preporučujemo